Pregnant-Women-Yoga-HD

Йога за бременни е подходяща за всички бъдещи майки след 12 г.с., при които бременността протича без усложнения. Въпреки това е добре да се консултирате с вашият лекар преди да започнете заниманията, особено ако сега стартирате с йога. Тези занимания могат да се посещават както от напълно начинаещи, така и от хора практикували йога преди бременността.

Заниманията включват адаптирани асани (физически упражнения) подходящи за този период, дихателни техники и релаксация. Асаните са за общо тонизиране и укрепване, справяне с болките в гърба, намаляване отоците на краката, заздравяване и огъвкавяване на мускулите на тазовото дъно, справяне със сутрешното прилошаване и др. Дихателните техники се прилагат за пълноценно снабдяване на плода с кислород. Те подготвят майките за самия процеса на раждане – как да използват дишането за справяне с болката и за ефективни напъни.

Релаксацията е любимата част на повечето бъдещи майки, научават се активно да отпускат всички мускули, както и да наблюдават усещанията си докато животът в тях се развива. В сутрешните класове акцентът са дихателните практики и работа с таза и тазовото дъно, с цел а се подготвим за предстоящото раждане.

По време на класовете в понеделниците отделям време за кратка лекция и дискусия след заниманието, като засягам всички аспекти на бременността и интензивните промени свързани с нея. Говорим за полезни практически съвети през 9-те месеца, раждането и след това. /Временно тези лекции са преустановени/.

Заедно създаваме пространство на доверие, приятелство и подкрепа, в което всяка бъдеща майка да може да се потопи и свърже съзнателно с растящия живот в нея. Общуването започва от там!

Водещата: Благовеста Терзийска – дула, инструктор по подготовка за раждането към Childbirthinternational и инструктор по йога за бременни.

За повече информация и въпроси:

 +359 877 177 255,

blagovesta.terziyska@gmail.com