608243

Пилатес с топки

Концентрация, гъвкавост, сила и контрол… това са част от характеристиките на системата Пилатес, основана преди около 90 г. от Джоузеф Пайлетс.

Обединяващи ума, тялото и духа чрез координирани усилия – Пилатес упражненията са подходящи за хора с различна възраст и ниво на тренираност.

Упражненията имат няколко степени на натоварване, като включват елементи от балет и каланетика. При пилатес много важен е т.н. „силов център“ – той се образува от мускулите, които се намират в центъра на тялото: корем, долна част на гърба, хълбоци и седалище. При изпълнение на всички упражнения, този център остава стегнат през цялото време. Всяко движение се извършва с дълбоко осъзнаване и контрол – в което се крие силния ефект на практиката.

Правилното дишане по време на занимание осигурява наличието на кислород в мускулите, като по този начин се освобождава достатъчно енергия за изпълнението на всички движения.

Пилатес с топка е практика, която натоварва едновременно и балансирано многобройни групи мускули в тялото. Топката създава възможност за много целенасочена работа с мускули, които при други форми на физическа активност остават ненатоварени.

За хора, които нямат достатъчна физическа активност, това е прекрасно начало за разтягане на мускулите и ги подготвя да придобият гъвкавост и еластичност.

За да останем в равновесие върху топката, активираме различни мускули в тялото си и по този начин от една страна ги разтягаме и натоварваме, а от друга подобряваме стабилността и баланса в тялото си.

Какви са ползите от използването на стабилизираща топка?

Стабилизиращата топка (наричана още Швейцарска топка) е чудесно средство за подобряване устойчивостта на коремните мускули и на кръста.  Тъй като е малко нестабилна, ние постоянно се наместваме, за да останем в равновесно положение. Използването на топката повишава физическата ни издръжливост, усета за равновесие и гъвкавостта на тялото.

Пилатес с Швейцарска Топка помага за:

Събота от 10:30 – 11:30 часа

График и цени.