Непрекъсната подкрепа по време на раждането

my bubolina

Независимо какво раждане сте избрали, дулата може да ви подкрепя през цялото време според нуждите, които имате в момента. Ето защо услугата е строго индивидуална и съобразена с нуждите и желанията на раждащата жена и двойката. Методите, които прилагам са: емоционална подкрепа, компетентна информация за по-добра комуникация с медицинския персонал, помощ за справяне с болката чрез немедикаментозни методи (масаж, релаксация, топли и студени компреси, акупресура, хомеопатия, ароматерапия и др.), както и други специфични техники.

Подготовка! Добре е раждащата жена и партньорът и да се подготвят за събитието, психически, физически и емоционално. За това съм подготвила двата курса за подготовка за раждането, които ще видите в секция „курсове за бременни“ и водя регулярните часове по йога за бременни. Практиката показва, че присъствието на дула намалява значително елементът на несигурност, безпокойство и страх, а това прави процесът хармоничен и удовлетворяващ.

Доверие! Между дулата и раждащата жена е необходимо да се изгради връзка и доверие, ето защо провеждаме, поне една или няколко срещи преди раждането, за да обсъдим и изготвим вашия план за раждане. Добре е да се срещнем и с медицинския екип, който сте избрали (ако има такъв). Непрекъсната подкрепа! Подкрепата, която оказвам започва с първите контракции по телефона, след което според нуждите и ситуацията по време на целия период вкъщи, така че да решим заедно, кога е време да тръгнем към болницата, времето в болницата до около 2 часа след раждането.

След раждането! Не по-малко важна е и подкрепата за кърмене и първите дни с бебето. На ваше разположение съм за въпроси и след това. Поне веднъж ще ви посетя в болницата или вкъщи, за да окажа нужната подкрепа с кърмене, носене и като цяло отглеждане на новороденото.

Опит! Болниците, в които съм практикувала са: 1АГ болница „Св. София“, 2АГ болница „Шейново“, МБАЛ „Св. София“, Токуда, Болница „Щерев“, МБАЛ „Надежда“, АГ болница „Св. Лазар“. Помагала съм и на водни раждания. Помогнала съм на много (над 100) жени да се подготвят за раждането си, а на много от тях и да преминат по-лесно през процеса на раждането с мен – като дула. Обучението за дула и обучаващ бременни жени и двойки съм минала към Childbirth International.

Ако искате да раждате с дула, а все още не сте сигурни или имате въпроси обадете ми се. Ще направим индивидуална среща. Ако вече сте решили да раждате с мен, добре е да имаме уговорка поне 2 месеца предварително. Възможно е обаче да се запознаем и в последните дни преди раждането.

Цената ще уточним на място! Половината от сумата се заплаща веднага след първата уговорена среща. Цената включва – предварителните срещи, цялостната подкрепа по време на раждането и подкрепа и консултации след раждането в първите 40 дни – кърмене, грижи за новороденото и др.

Свържете се с мен на тел.: +359 877 177 255 или ми пишете на blagovesta.terziyska@gmail.com

 Успех на всички, които очакват!

Благовеста Терзийска